Nye kommentarer

Sådan er det gået i 2015

Sæsonen 2014/15 er så småt ved at være forbi, og tiden er kommet til en slags status.

Jeg vil lige gennemgå de kampe fra 2. division, som jeg ikke har gennemgået tidligere her på hjemmesiden.

Greve – Faxe 6-2

Både Leif og jeg var lidt længe om at få lukket, men vi vandt dog vores kampe med henholdsvis 174 og 68 point Gert havde en dårlig dag og måtte se sig slået af Henrik Lynge. Heldigvis for os havde Faxes førstemand, Poul Johansson, også en dårlig dag, og Lars vandt ret klart. Faxe rykkede ud af 2. division, og det kan man ikke sige så meget til. Med spillerafgang fra to mand fra det nedrykkede 1. divisionshold var det for svært.

Søborg – Greve 6-2

Denne kamp skulle vi som minimum have haft et point i, hvis vi skulle tale med om oprykningen, og det fik vi altså ikke. Hverken Leif eller jeg kunne finde os til rette på bordene, og vi tabte begge med over 200 point til henholdsvis Lars Riis og Morten Frederiksen. Lars førte mod Brian U. Jensen, men han endte alligevel med at tabe. Gerts kamp var en mystisk en af slagsen. Preben Müller lavede en serie på 254 point, og han stod på næsten 400 point i fire indgange. På det tidspunkt havde Gert ikke lavede ret mange point, men derefter vendte kampen totalt på hovedet. Preben Müller holdt næsten op med at lave point, og Gert tog en arbejdssejr hjem, som desværre ikke var nok til, at vi fik point ud af holdkampen

Friheden – Greve 6-2

Øv, øv og tre gange øv. Udebanen i Hvidovre er en af de sværeste overhovedet. Deres borde korter ekstremt meget af i forhold til vores, og hverken Leif eller jeg kunne omstille os til dem. Det gik lidt bedre for Gert, men han endte med at tabe med 40 point. Lars havde da også sine kvaler mod sin navnebror, men hemmeligheden er vel, at man så skal udnytte chancen, når man har den, og det demonstrerede vores Lars ved at lave tre serier på over 100 – heraf den ene på 178. Det hjælper, når distancen er 600 point.

Greve – Nakskov 3-5

Mere øv. Denne her vil jeg gerne gennemgå i omvendt rækkefølge. Anders Henriksen lagde ud som lyn og torden mod Gert med bl.a. en serie på 236 point. Det stod hurtigt klart, at det blev svært. Anders Henriksen var måske lidt længe om at få lukket, men 75,00 i snit er jo også ret flot. Lars præsterede en serie på 198 point og spillede med 50,00 i snit mod Carsten Møller, der ikke rigtigt kunne få spillet til at køre i forhold til kampen i Nakskov. Selv begyndte jeg nogenlunde mod Hans Henrik Henriksen, men han løb fra mig. Leif fik lukket i kampen mod Flemming Kristensen, som manglede 68 point på efterstødet. Han havde en lille krise undervejs i serien, men den fik han overvundet, og så endte kampen uafgjort. Og vi endte med at tabe holdkampen på den efterstøds-serie. Men allright, vi havde heller ikke fortjent uafgjort.

Greve – Vordingborg 0-8

Her var Mogens Olsen ikke med. I stedet havde Vordingborg forstærket sig på to positioner i forhold til den første kamp. Klaus Jensen var ny andenmand, og John Albrechtsen var ny fjerdemand. Bjarne Holberg var tredjemand, og Claus Hansen var stadig førstemand. Vi blev rundbarberet af et hold, der var klart bedre end vores. Længere er den ikke. Gert klarede sig bedst ved at tabe med lige knap 200, men det skyldtes primært, at han fik lavet 204 point på efterstødet. Det var desværre for lidt og for sent. Vordingborg vandt alle deres kampe i anden halvdel af sæsonen, fik indhentet både Søborg og Nakskov og rykker fortjent op i 1. division.

Sorana – Greve 2-6

Vi fik en opmuntring i sidste kamp mod Sorana, der var sikre på at rykke ned allerede inden opgøret. Soranas fjerdemand, Anders Christensen, spillede med 42,86, og det er jo ret godt, når man har et årssnit på 16,83. Det var i hvert fald for meget for Leif, men heldigvis vandt vi tre andre. Gert og jeg vandt begge med omkring 100 point, mens Lars slog en skidt spillende Kim Rasmussen med næsten 400 point.

Alt i alt: Det gik bedre i første halvdel end i anden halvdel, hvor jeg selv føler, at jeg svigtede holdet med dårlige indsatser. Jeg tror aldrig, jeg bliver god til at omstille mig til at spille på udebane.

Serie 3:

Holdet lå til at gå videre lige indtil de sidste kampe. Først blev det uafgjort i Græsted, og dernæst tabte holdet i Helsingør og hjemme mod Holbæk, og så blev førstepladsen vekslet til en tredjeplads. Helsingør vandt kredsen.

Oldboys hold 1:

Dette hold var også meget godt med i det meste af sæsonen, men til sidst tabte holdet pusten. Det kostede nederlag til Gladsaxe, Friheden og Herlev, og dermed endte det hele med en fjerdeplads. KBK/BNV præsterede at gå ubesejret igennem kredsen (meget godt klaret i en handicapturnering), og de vandt den ret klart.

Oldboys hold 2:

Dette hold lykkedes til gengæld med at gå videre. En sejr hjemme over Friheden blev fulgt op med en klar sejr over Gersagerparken i en udsat kamp, hvorefter uafgjort ude mod KBK/BNV var tilstrækkeligt til andenpladsen i kredsen efter Herlev. Andenpladsen betød udebane mod Værløse i første runde af knock-out stadiet. Den kamp lykkedes det at vinde – men kun med 5-3. Det betød udebane igen i næste runde mod Holmegård, og her gik den desværre ikke længere for vores hold.

Oldboys hold 3:

Dette hold var heller ikke så langt fra at gå videre, men nederlag i de to sidste runder til Grantoften og Slangerup betød, at holdet måtte nøjes med en tredjeplads. Taastrup vandt kredsen og kom til sidst så langt som til regionsfinalen. Desværre har alle fire spillere på dette hold valgt at forlade klubben efter sæsonen.

Stafet hold:

Det var ingen stor sæson for vores stafet-hold. Da Holbæk og Sorana i toppen af turneringen imidlertid vandt næsten det hele, betød det alligevel spænding om, hvem der gik videre, fordi der jo er fire hold, der går i slutspillet. Et afsluttende – og meget knebent – nederlag ude mod Gersagerparken kostede dog deltagelsen i slutspillet.

Individuelt:

Det lykkedes for Jack Larsen at komme i finalen i 3-bande oldboys, som han jo tidligere har vundet. Denne gang måtte han dog tage til takke med bronzemedaljen. Lille-Palle fra Gilleleje vandt foran Michael B. Nielsen fra BK 2004. Henning Andersen fra Albertslund blev nummer fire.

William Jacobsen, Kaj Madsen og Niels Peschardt deltog i en del oldboyscupper, men det lykkedes desværre ikke for nogen af dem at gå videre til semifinale-runden.

Alt i alt var det vel ikke nogen stor sæson for klubben. Med den medlemsafgang, vi har oplevet, bliver det ikke nødvendigvis nemmere i fremtiden. Men vi har dog også fået lidt tilgang, så jeg håber da på det bedste.

Niels O. Hansen, turneringsleder, Greve BK

Skriv en kommentar