Nye kommentarer

Godt nytår – tak for det gamle

Her kommer der en opdatering fra 2015 om sæsonen 2015/16, sådan som den er forløbet indtil videre.

I holdturneringerne har vi kun fire hold tilbage. Det er efter min mening alt for få, men det skyldes jo bl.a., at vi ikke er så mange medlemmer, som vi har været. Vi vil arbejde på at blive flere – meget gerne mange flere.

Vi er allerede kommet et stykke vej, og det kan ses ved, at søndagsholdene i keglebillard ser stærkere ud end i mange år.

2. division (Morten Ancher, Lars Pedersen, Gert Lindegaard og Dennis Bøger)

Morten Ancher er kommet tilbage til klubben – bedre end nogensinde – og så har vi fået tilgang af Dennis Bøger, som også er kommet fra VB II. Sammen med Lars Pedersen og Gert Lindegaard udgør de en virkelig stærk kvartet på førsteholdet.

Greve – Gersagerparken 8-0

For tredje år i træk var vores lokalrivaler og gode venner fra Gersagerparken modstander på hjemmebane i første kamp for førsteholdet.

I de to foregående år er det blevet til to uafgjorte og to sejre mod Gersagerparken, og det kan nu forhøjes til tre sejre, for der var aldrig tvivl om udfaldet af denne dyst.

Fremhæves i denne kamp skal Morten Ancher, som trods beskedne 18 point i udlægget fik lukket i tredje indgang til de 600 point mod Thomas ’Buller’ Pedersen – ikke mindst takket være en lukkeserie på 318. Et flot comeback til Morten Ancher.

Men også Gert Lindegaard var flyvende mod Claus De Blanck med et gennemsnit på 85,71. Undervejs præsterede Gert en serie på 284.

Gilleleje – Greve 4-4

Det var så lidt af et antiklimaks.

Morten og Dennis vandt stort over henholdsvis Rolf Jacobsen og Bo Storringgård. Gert havde til gengæld en dårlig dag og måtte se sig slået af Morten Rudal.

Det virkelig ærgerlige var Lars’ kamp mod Lars Wiberg. Ingen af spillerne spillede op til deres bedste, men i sidste ende var det Lars Wiberg, der trak det længste strå med 600-598 – så Lars Pedersen tabte med to point! Øv, altså.

Greve – Vejby 8-0

Her var vores hold helt forrygende kørende. Dennis Bøger satte personlig rekord med et gennemsnit på 85,71 mod Carsten Andersen, og Morten Ancher spillede med samme snit mod Henrik Knudsen. Men også Lars Pedersen og Gert Lindegaard spillede glimrende med 55,55 mod henholdsvis Flemming Pedersen og Jimmy Frydendal. Det gav et holdsnit på 66,66, og det er ny klubrekord. Fornemt.

Greve – Friheden 8-0

Rekorden blev næsten matchet 14 dage senere, hvor Dennis Bøger og Gert Lindegaard lagde en glimrende bund ved at vinde over Hugo Hvidkvist og Martin Andersen. Begge vores spillere havde omkring de 40 i snit. Men toppen på kransekagen byggede Lars Pedersen og Morten Ancher.

Lars præsterede en flot serie på 360 point, men det blev overgået af Morten Ancher, som scorede 452. Begge lukkede i kun fire indgange og spillede dermed med et supersnit på 150,00. Mortens modstander, Lars Pedersen (Friheden), nåede kun 24, point, men det mest utrolige var, at vores Lars Pedersens modstander, Ole Barnhard Larsen, slet ingen point fik i de fire indgange. Han fik altså et ’æg’. To gange væltede han faktisk kegler, men i begge tilfælde endte den røde i hullet.

Det skal tilføjes, at Ole slet ikke er en dårlig billardspiller. Det har vi set flere gange ved tidligere kampe, hvor han har taget point fra os.

Vores holds holdsnit blev denne gang på flotte 64,86.

Hvalsø – Greve 2-6

Det var ventet, at det kunne blive sværere på udebane at holde den høje standard. Særligt Gert havde her svært ved at omstille sig til Royal Pro-klæderne, som er tyndere og derfor hurtigere end de klæder, som vi er vant til.

Selvom gennemsnittene ikke var så høje som i de to foregående kampe, lykkedes det dog for Morten, Lars og Dennis at vinde deres kampe forholdsvis klart.

Osted –Greve 4-4

Det var så det imødesete topbrag, som i første omgang måtte udsættes p.g.a. snevejr.

Osted rykkede i sidste sæson ud af 1. division, men siden har de fået tilgang af deres tidligere spiller, Bertil Pedersen, som i mellemtiden har spillet Elitedivision for BK Sorana.

Ligesom Hvalsø og Gilleleje har Osted også fået Royal Pro-klæder, og denne gang var det Dennis og Morten, der havde svært ved at omstille sig. Lars og Gert vandt dog mod henholdsvis Jan Nielsen og Thomas Mejer, og det var vigtigt, for derved holder vores hold stadigvæk snor i Osted, som imidlertid har et matchpoint mere.

Greve – Helsingør 6-2

Også Helsingør spiller med en tidligere Elitedivisions-spiller i skikkelse af Jan Guldager, der oprindeligt kommer fra Helsingør, men som i mange år har spillet for Gilleleje og senest for Søborg.

Mod Morten lagde han da også ud med 112 point, men siden fandt han det svært at omstille sig til vores bord, mens Morten scorede tre serier på over 100. Det rakte til sejr.

Lars og Gert vandt også, mens Dennis havde vigtigere ting at tænke på end billard, og det kom til at præge hans præstation.

Sejren over Helsingør betyder, at kampen om oprykning udelukkende er et spørgsmål mellem Osted og vores hold.

Osted vandt også årets sidste kamp – over Hvalsø – så de går altså ind i 2016 med et forspring på ét point.

Det må vi se, om vores hold ikke kan få indhentet i løbet af foråret.

3. division – kegler

Her består holdet som udgangspunkt af NOH, Leif Kristensen, Ken Christiansen, som er kommet fra VB II, samt Palle Madsen, der er kommet fra Taastrup.

Greve – KBK/BNV 6-2

Vi måtte vente længe på at komme i gang med vores sæson, da den første kamp mod Jægerspris blev aflyst.

Her stillede vi med Morten Smed, der ligesom Ken Christiansen altså fik debut for Greve i denne kamp. Desuden var der comeback til Andreas Ravnsted-Larsen.

Det blev en god og tæt holdkamp, hvor alle kampene blev vundet med under 100 point. KBK/BNV kunne sagtens have fået uafgjort, og de kunne såmænd også godt have vundet.

Selv fik jeg lukket til de 500 point i 11 indgange mod Erik Søndergaard, som skulle lave 166 point i efterstødet, og det var nær ved. Han nåede 148!

På dette tidspunkt førte vi heldigvis allerede 4-0 takket være de knebne sejre til Ken og Andreas over henholdsvis Steen Søndergaard og Flemming Lodberg.

Morten førte i det meste af sin kamp, men han måtte ned til sidst mod den tidligere Ramsø-spiller Allan Fastholm.

Greve – Ølstykke 2-6

Det er den eneste kamp, vi endnu har tabt, og det var egentlig lidt ærgerligt, at vi gjorde det. Men vi spillede generelt ikke godt.

Jeg kom selv skidt fra start, og så er det lidt envejs-trafik mod en så god spiller som Flemming Bak Olsen.

Jim var med som reserve for Leif, og Jim måtte desværre ned. Der var samtidig debut til Palle, som desværre også havde en lidt dårlig dag. Heller ikke Ken kunne være helt tilfreds, selvom han til forskel fra os andre dog vandt.

Rødovre – Greve 4-4

Rødovre er en af de sværeste udebaner overhovedet med borde, der løber ret specielt.

Desuden råder de over Peter Frederiksen som førstemand, der snildt kunne begå sig i 1. division – måske endda også i Elitedivisionen.

Jeg har selv tabt til ham flere gange, og denne gang var ingen undtagelse. Jeg førte ellers 436-320 i ti indgange, men så lukkede han med dart-serien: 180!

Leif Kristensen fik comeback, men han havde svært ved at finde sig til rette på bordet mod Morten Quistgaard.

Heldigvis havde både Palle og Ken sikret os det ene point ved at vinde de to første kampe, selvom det for Kens vedkommende var en kneben sejr. Men de tæller heldigvis lige så meget, som de klare sejre.

Greve – Helsingør 4-4

Palle spillede solidt og vandt ret klart, mens Ken desværre måtte ned.

Leifs modstander kom skidt fra start, og det fik Leif udnyttet til at lægge stor afstand til ham, og selvom sejren ’kun’ blev på 76 point, så var den reelt aldrig i fare.

Selv mødte jeg en modstander, der spillede sæsonens suverænt bedste kamp ved at lukke i ni indgange, og der kunne jeg så ikke følge med.

Hundested – Greve 4-4

De har fået nye borde i Hundested, og det er jo i bund og grund en god ting. Men også nye borde kan være svære at vænne sig til.

Palle spillede igen rigtig solidt og vandt forholdsvis klart, mens Ken havde svært ved at finde sig til rette i sin kamp, som han tabte.

Leif var bagud hele kampen, og han skulle så lave 78 på efterstødet. Desværre kiksede han ved de 60 point, så han tabte med 18. Øv.

Både min modstander og jeg selv kom skidt fra start, men så fik jeg lukket med 324 i to indgange (266 plus 58 point).

Greve – Friheden 4-4

Vi syntes efterhånden, at vi trængte til en sejr, og vi troede selv på, at den ville komme her.

Og det begyndte fint, for både Palle og især Ken leverede solide indsatser og vandt ret klart.

Desværre havde både Leif og jeg en dårlig dag, så det endte, som det så ofte gør mod Friheden, uafgjort.

Jægerspris – Greve 2-6 Greve – Jægerspris 6-2

Disse to kampe behandles under ét, for de blev spillet samme dag – i Greve.

Det viste sig, at vi havde sagt ja til at spille på alle fire borde – uden dommere. Det gør jeg aldrig mere, for jeg kunne da overhovedet ikke vænne mig til at spille turneringskamp under de forhold.

Heldigvis var både Kens og Palles modstandere meget fredeligt indstillede, så på den baggrund var vi foran 4-0 i begge kampe.

Og heldigvis fordelte Leif og jeg vores nederlag med ét i hver kamp, så vi i det mindste ikke tabte matchpoint. Det kunne jo lige så godt være blevet 8-0 og 4-4 på denne måde.

Det korte af det lange: De to sejre gør, at vi er med i topkampen, men restprogrammet ser svært ud med flere vanskelige udekampe.

Alt i alt er vi stærkest på tredje- og fjerdemanden – Ken og Palle – og det er nok meget normalt for et andethold. Førstehold vil ofte have en eller to gode spillere i spidsen, som Leif og jeg får problemer med.

Stafet (Jim Pedersen, René Madsen, Lone Juel)

Her har Lone overtaget Kjeld Faxholms plads, da han ikke længere er medlem af klubben.

Holdet har vundet alle hjemmekampene, men til gengæld tabt alt på udebane, så det giver foreløbig en midterplacering. Det kan dog sagtens vise sig at være godt nok, for de fire bedste hold ud af de syv går til slutspillet.

Oldboys hold (Jan Sørensen, Ole Sørensen, Robin Berthelsen, Knud Erik Hansen)

Her har vi kun et hold tilbage, fordi en del medlemmer valgte at forlade klubben i sommer.

Holdet har sat en slags rekord, for i de første seks kampe spillede de uafgjort mod alle de andre modstandere.

I syvende kamp – ude mod Ølstykke – blev stimen brudt. Det var desværre med et nederlag. Siden er fulgt uafgjort hjemme mod Hundested og nederlag hjemme mod Gilleleje, så den første sejr har holdet endnu tilgode.

På den baggrund bliver det svært at nå andenpladsen, der giver videre deltagelse. Men der er tre kampe endnu, så forsøget skal jo gøres.

Individuelt:

Her har klubben i skrivende stund fået en enkelt finaleplads

Det er Yvonne Fausing, som er kommet i finalen i regionsmesterskabet i Kvinder Kegler Klasse B, som skal spilles i februar.

Men der er andre, der har opnået fornuftige resultater.

Jack Larsen kom til semifinalen i 3-bande oldboys, og Lars Pedersen nåede også frem til semifinalen i regionsmesterskabet i  Kegler Klasse Elite.

Her lykkedes det at vinde over Frank Mundt Jensen fra BK Sorana, mens den tidligere danske mester, René Hendriksen fra CCB desværre lukkede i to indgange (han lavede 794 i første indgang!).

I den afgørende kamp tabte Lars til Erling K. Pedersen fra Vejby, og det betød, at Lars måtte nøjes med tredjepladsen i puljen på grund af lavere snit end Frank Mundt Jensen.

Lars Pedersen er dog stadig med i Mesterrækken, hvor han i fjerde runde – som også er kvartfinalen – skal møde Jan Guldager fra Helsingør og Klaus Jensen fra Vordingborg.

Desuden var Lars Pedersen også med i DM Elite, hvor han var en tur i Ringsted i kvalifikationsrunden.

Her vandt Lars to ud af tre kampe i en pulje med Kenneth Dahl Kendra, Ringsted, Kim Hald, Spjald og Rolf Jacobsen, Gilleleje. Lars lavede faktisk 2.380 point ud af 2.400 mulige, men han måtte alligevel tage til takke med tredjepladsen i puljen p.g.a. lavere snit. Kenneth og Kim gik videre til 1. runde i hovedturneringen.

Hertil er Morten Ancher forhåndsseedet, og der venter en spændende pulje sidst på måneden, hvor Morten skal møde tre jyske spillere. Det er Ulrik Schlünsen og Heine Bladt, der begge kommer fra BK Frem i Kolding, samt Knud Erik Hansen fra Juelsminde (altså ikke at forveksle med GBK-spilleren af samme navn :-) )

Det bliver interessant at se, hvad Morten kan stille op i det selskab.

Lykkes det at gå videre, kommer Morten til 2. runde, hvor de 16 bedste i Danmark træder ind i turneringen.

Der har været flere andre gode resultater, men jeg må her også nævne William Jacobsen, der er fast deltager i oldboys cupperne. Her har han gjort det så godt, at han samlet ligger nr. 21 i stillingen. De 32 øverste går videre til semifinalerne, så William skal bare fortsætte sit gode spil, så har han gode chancer for at gå videre.

Skriv en kommentar