Nye kommentarer

Godt nytår

2014 er ved at være forbi, og vi kan tage hul på et nyt år.

Men i billardforstand er vi midt i det hele, og det giver mig så anledning til at skrive lidt om, hvordan det er gået i turneringerne, siden jeg sidst opdaterede hjemmesiden.

2. Division

Nakskov – Greve 8-0

Her må vi i retfærdighedens navn sige, at cifrene meget godt fortæller, hvordan kampen gik.

Andreas’ modstander, Flemming Kristensen, lagde ud med tre serier på omkring de 100, og dermed lagde han fundamentet for sin sejr i en kamp, hvor Andreas desværre aldrig rigtigt kom i gang.

Det blev så Andreas’ sidste kamp for os i denne omgang. Han befinder sig i skrivende stund i Østrig, hvor han arbejder til sommeren 2015.

Selv lagde jeg fornuftigt fra land med en serie på 116 og fulgte op med et halvt hundrede stykker. Men derefter blev det ikke til ret meget mere, og derved lukkede jeg Hans Henrik Henriksen ind i kampen, som han vandt meget klart.

Sønnen, Anders Henriksen, er Nakskovs andenmand, og han er europamester i fri carambole for juniorer. Men at han også godt kan spille billard, selvom man stiller fem kegler i vejen midt på bordet, fik Gert Lindegaard at føle. Gert var den af os, der gav bedst modstand, men også han måtte se sig slået.

Lars mødte den tidligere Elitedivisions-spiller Carsten Møller, som efter 18 point i første indgang og 0 i andet hug smækkede en serie ud på 344. Der blev lukket i fem indgange.

Så er der langt hjem fra Nakskov.

Vordingborg – Greve 3-5

Det havde vi ikke regnet med – og det havde Vordingborg vist heller ikke!

Vordingborg spiler med den tidligere Greve-spiller Mogens Olsen, der i sin tid satte serierekord i Greve Billard Klub med 600 point. Desuden har han en gang som den eneste dansker nogensinde deltaget i EM i kunststød, så stødteknikken fejler ikke noget.

Andreas er som nævnt ikke med mere, så Mogens mødte sin gamle holdkammerat, Leif Kristensen. Mogens kom bedst fra land og lavede en serie på 166 point, der duftede af gamle dage. Men derefter gik gassen af ballonen, og bl.a. takket være en serie på 136 point kom Leif ind i kampen, som han endte med at vinde.

Selv var jeg ude i lidt af et drama mod Bjarne Andreasen. Jeg var stort bagud, men så fik jeg alligevel skruet en serie sammen på 150 og kom op at presse ham. Da Bjarne manglede 10 point spillede han en meget svær bal, men uheldigvis for ham ramte den røde kassehjørnet ved midterhullet og væltede en pind. Jeg lukkede med de 34, jeg manglede, hvorefter Bjarne væltede alle fem kegler på udlægget. Dermed stod den 3-1 til os.

Lars var oppe mod Claus K. Hansen, der tidligere har vundet flere danske hold-mesterskaber med Næstved og også et enkelt med Vordingborg, dengang de spillede i Elitedivisionen. Han lukkede i sjette indgang mod Lars.

Men samtidig leverede Gert en virkelig flot indsats mod Bjarne Holberg med bl.a. en serie undervejs på 236 point. Gert endte med at vinde med knap 200 point, og dermed fik vi to uventede matchpoint.

Greve – Sorana 8-0

Vi havde på forhånd talt om, at det nu var vigtigt, at vi holdt fuld koncentration, så vi ikke tabte point i en på papiret mere overkommelig opgave, for så ville sejren i Vordingborg ikke være så meget værd.

Leifs kamp mod Anders Christensen bølgede lidt frem og tilbage, men det var Leif, der endte med at tage stikket hjem. Han vandt med 50 point.

Min modstander, Jens Hemmingsen, kom meget skidt fra start, og jeg førte hele vejen. Jeg var ikke tilfreds med mit spil, for den største serie, jeg lavede, var på knap 100, og den kom i hus takket være en hel del spidser, kvarter og langballer. Det er også en slags klasse, kan man sige, men det er jo ikke den stil, jeg er kendt for – og det er heller ikke den måde, jeg helst vil spille spillet.

Gert havde meget godt fat i Dan Mundt Jensen hele vejen igennem. Det var bare lidt synd, at han var længe om at få lukket partiet.

Lars kørte godt med bl.a. en serie på 176 point. Længe så det faktisk ud til, at Lars ville spille med et snit på 100,00, men så kom der et par dårlige oplæg og et par afbrændere. Men klar sejr over Kim Rasmussen alligevel.

Gersagerparken – Greve 4-4

Denne gang var facit mere passende end i den første kamp imellem de to hold.

Leif spillede som den eneste af os ret godt, og der var aldrig tvivl om sejren til ham mod Claus De Blanck.

Jeg spillede til gengæld temmelig skrækkeligt. Carsten Halskov spillede heller ikke godt, men det lykkedes ham at få skruet en serie sammen på 172 point, og det blev i sidste ende afgørende.

Gert havde heller ingen god dag, og han måtte se sig slået af Thomas ”Buller” Pedersen, der buldrede solidt derudaf. Han lavede ingen kæmpeserier, men han scorede konsekvent halvstore serier, og sådan kommer man jo også frem.

Lars vandt sin kamp mod Lange Kim Kristoffersen, selvom også han havde vanskeligheder med at omstille sig til bordet.

Serie 3

Ifølge et gammelt ordsprog er der koldt på toppen. Til gengæld er udsigten god.

Det sidste kan vores fire gutter skrive under på, for nok blev det til nederlag mod Græsted. Til gengæld lykkedes det at vinde over både Helsingør og Holbæk, mens det blev remis hjemme mod Hundested, og det betyder, at Robin, Erik, Kaj og Jørgen fører puljen.

Det er tæt i toppen, og i en handicapturnering ved man aldrig rigtigt. Men en førsteplads er nu et meget godt udgangspunkt for resten af sæsonen :-)

Stafet

Her er det gået lidt op og ned for Jim, Kjeld og René, men specielt René har spillet stærkt, og det betyder, at vores hold overvintrer på en tredjeplads.

To hold, Holbæk (2) og Sorana, har skilt sig ud i toppen, men da fire hold går videre til slutspillet, så ligger vores hold jo egentlig meget godt til.

Klubben har store traditioner i Stafet, så her kan der godt håbes på et fornuftigt slutresultat.

Oldboys hold 1

I oldboys er vi nået forholdsvis langt, da der er afviklet 10 ud af 14 runder.

KBK/BNV er ubesejrede og har taget føringen i denne pulje, og dem har vores hold da også tabt til i begge tilfælde. Det gode er så, at dem skal vores hold ikke møde mere i denne sæson.

Vores hold ligger nummer tre med 12 point, og det er samme pointtal som Herlev på andenpladsen og Ølstykke på fjerdepladsen – som vores hold i øvrigt lige har slået.

Slangerup ligger dog på lur på femtepladsen med 11 point, og da kun to hold stensikkert går videre, så bliver det en hård kamp for at gå videre. Men chancen er bestemt tilstede for Leif, Bent, Robin og Kaj, hvis holdet kridter køerne og spiller godt.

Oldboys hold 2

Her er det også jævnbyrdigt, og vores hold ligger i skrivende stund på andenpladsen med 12 point for ni kampe. Herlev fører med et point mere, men for ti kampe.

Gersagerparken har også 12 point på tredjepladsen, og Friheden med 10 point på fjerdepladsen kan vel heller ikke helt afskrives.

Jan, Kjeld, Ole og Erik er ubesejrede på egne borde, og da de to næste kampe er på hjemmebane, ser mulighederne for videre deltagelse egentlig gode ud.

Oldboys hold 3

Dette hold har traditionelt haft det sværest af vores oldboys-hold. Men i denne sæson har holdet kun tabt en enkelt kamp, og det var den allerførste.

Det rækker foreløbig til førstepladsen i puljen. Taastrup ligger á point, men har spillet en kamp mere.

Også her er der dog flere hold, der ligger på lur, så meget kan ske, men man kan da håbe, at det lykkes at gå videre denne gang. Chancen er bestemt tilstede for Hans Jørgen, Niels, Jørgen og Stanley.

Individuelt

Her har det været lidt mandefald på det seneste, så de eneste, der er tilbage i årets turneringer, er Jack Larsen og Jan Sørensen i 3-bande oldboys. De skal til gengæld møde hinanden i næste runde, så mindst en af dem kommer i finalen.

Endvidere skal Gert Lindegaard spille 1. runde i Senior Handicap i kegler.

Der har også været afviklet nogle cupper i keglebillard, hvor nogle af vores spillere har været med. Men p.g.a. de problemer, der har været med uploadning af resultater til DDBUs computer, kan jeg desværre ikke rapportere om, hvordan vores spillere ligger i den samlede stilling.

Skriv en kommentar