Nye kommentarer

Spørgsmål og Svar

Her kan du læse nogle af de spørgsmål og svar der har været i forbindelse med de 3 discipliner vi spiller i Greve-BK. Du er velkommen til at stille spørgsmål ved at skrive en kommentar nederst på siden.


Carambole

Må man i 3-bande karambole ramme i denne rækkefølge: bande, anden bal, 2 bander og så tredje bal eller skal de 3 bander rammes i sammenhæng? 

Man må gerne ramme bande, dernæst anden bal, der på to baller og så tredje bal. I så fald kaldes ballen også en forbande. Det centrale er altså, at der er mindst tre bander inden stødballen rammer tredje bal. 

 

 

Og hvis man må “dele” banderne, må man så ramme samme bande 2 gange? 

Det er tilladt at bruge den samme bande flere gange. Man er endda tilladt, hvis man kan, at bruge den samme bande alle tre gange (bal-bande-bande-bande-bal). Det lyder helt vildt, men det kan faktisk lade sig gøre på nye klæder med super-stødteknik og et ekstremt medløbsstød. 

 

 


Keglebillard

Hvis man i keglebillard laver en fejl, mister man så ALTID point fra det stød? 

Jeg kan ikke komme på et stød, hvor man får lov til at beholde de points, man scorede på et stød, hvor der blev begået fejl. Svaret må altså være ja. 

 

 

Tæller “rødt” kun for bande, hvis der IKKE væltes kegler?  

Ja, rødt tæller kun for bande, hvis der ikke væltes kegler.Der skal altså rammes bande (eller laves blødt rødt) i næste stød, hvis man vælter kegler og ikke har en bal i bande i det stød, man netop har afsluttet. 

 

 


Pool

Hvis man ikke får spillet den udpegede bal i udpeget hul, har man så mistet retten til forsat spil? 

Ja, hvis udpeget bal ikke går i udpeget hul i 14:1 mister man retten til fortsat spil (men man er ikke forpligtet til at fortælle, hvordan man har tænkt sig at opnå sit mål, så det sker faktisk selv i 14:1, at der laves “svin”). 

 

 

Gælder både 14:1 og 8-ball:Når man lægger hvid bal op på bordets første fjerdedel, må man så støde til nærmeste bal? Bliver der tale om nyt udlæg? 

Ved stødbal i hul i 14:1 samt på break i 8-ball skal stødballen lægges op på bordets første fjerdedel. Der skal spilles mod bal eller bande på bordets øvrige tre fjerdedele. Desuden skal man i 14:1 faktisk have et minuspoint, hvis man begår fejl. 

 

 

Skriv en kommentar