Nye kommentarer

Godt begyndt… er halvt fuldendt

Så er det vist tid til at gøre status over den første halvsæson 2013/14.

Ja, jeg havde håbet, at jeg ville være i stand til at opdatere siden mere kontinuerligt, men jeg må forbedre mig på det punkt i 2014

2. division, kegler (Lars Pedersen, Gert Lindegaard, Niels O. Hansen, Andreas Ravnsted-Larsen):

Vi fik en uventet oprykning, og så fik vi tilgang af Gert Lindegaard. Begge dele har været godt for holdet!

Vi har vundet fire kampe, spillet to uafgjorte og tabt to. Det giver en samlet placering som nummer fire her ved nytårstid, og vi er et godt stykke fra nedryknings-zonen. Det er et udmærket udgangspunkt for resten af sæsonen.

Jeg gennemgår lige her kort kampene:

Greve-Gersagerparken 4-4

Andreas og jeg havde en dårlig dag. Til gengæld fik Gert en god debut mod ”Lange Kim” Kristoffersen, som trods sine 205 cm blev den lille i det opgør.

Lars mødte Thomas Pedersen – benævnt ”Bulder” – som da også buldrede godt derudaf i starten, men Lars kom efter ham og vandt med næsten 200 point.

Gilleleje – Greve 0-8

Gilleleje var kun tre spillere, og det havde de venligt nok orienteret os om i forvejen, så Andreas ikke behøvede at tage med.

Først kørte vi tre andre næsten ned på havnen, men derefter endte vi i billardklubben. Vi spillede alle rimeligt fornuftigt, og vi vandt uden at være i store vanskeligheder.

Greve – Vejby 4-4

Andreas mødte Flemming Pedersen, som er en rutineret divisionsspiller. Flemming kom da også bedst fra start, men Andreas viste langt bedre spil end i den første kamp, og det var nær ved, at han havde fået uafgjort.

Jeg spillede skidt, men det gjorde min modstander, Boris Hansen, også. Da han manglede 20 point, lykkedes det for mig at lukke for næsen af ham med en serie på 116.

Gert kom foran med 448-48 mod Carsten Andersen, og selvom Carsten efterfølgende fik rettet noget op på det, så var der aldrig tvivl om udfaldet. En flot kamp af Gert.

Lars sendte den hvide igennem keglerne to gange uden at vælte noget. Det udnyttede Henrik Knudsen til at lave to serier på over 200 (den ene næsten på 300), og det hjælper jo på sagen, når distancen er 600 point. Henrik lukkede i fem hug.

Greve – Friheden 6-2

Her røg jeg i uvejr, men de tre andre vandt ret klart. Lars kom ellers skidt fra start, men selvom spillet ikke rigtigt kørte, lukkede han med en serie på 230 mod Ole Barnhard Larsen. Klasse!

Ølstykke – Greve 6-2

Først kørte vi ned til formanden. Og så kørte vi ned til klubben, hvor vi så måtte indkassere vores første nederlag. Det var velfortjent, for vi var oppe mod et bedre hold.

Jeg kom godt fra start og stod på næsten 300 point i tre hug. Siden fik jeg dog problemer med det hurtige bord, men jeg holdt fast og vandt.

Andreas havde en dårlig dag, og Gert tabte sin første kamp trods en fornuftig start mod Brian U. Jensen.

Lars spillede egentlig udmærket, men Flemming Bak Olsen var flyvende og lukkede i syv indgange.

KBK/BNV – Greve 2-6

Først kørte vi ind til Bellahøj, men så kørte vi hen til klubben.

Andreas var ude i lidt af en gyserkamp mod Tommy Nerding, men det lykkedes for ham at tage sejren hjem. Det er udtryk for god psyke at vinde sådan en tæt kamp.

Jeg måtte til gengæld ned mod Steen Søndergaard, så det stod 2-2 inden de to sidste kampe.

Her vandt Gert i en noget rodet forestilling mod Flemming Lodberg, mens Lars Pedersen fik nedkæmpet Søren T. Larsen, som var i gang med at redde remis på efterstødet, men han brændte, da han manglede 42.

Greve – Søborg 2-6

Her spillede Leif Kristensen i stedet for Andreas.

Vi havde på forhånd talt om, at vi måske godt kunne vinde på egne borde, hvis vi spillede op til vores bedste.

Leif spillede mod Michael Pless og kom godt fra start. Han gik dog lidt ned og inviterede modstanderen indenfor. Leif kæmpede dog godt for det, og han endte med at tage de to point.

De tre andre Søborg-spillere spillede alle med 50-60 i gennemsnit, og det kan vi andre da også, kan man sige. Men det er bare lettere sagt end gjort, og vi var aldrig rigtig tæt på at få point ud af den forestilling.

Søborg er rækkens bedste hold, og de rykker med stor sandsynlighed op i 1. division. Det vil i givet fald være helt retfærdigt.

Gersagerparken – Greve 2-6

”Lange Kim” lukkede med en serie på 264 point mod Gert, men derudover må man sige, at Gersager-drengene var fredeligt indstillede i den kamp.

Flot indsats af Andreas, der ikke tog sig noget af, at Claus de Blanck lagde ud med 80 point – og Lars spillede ret stærkt mod ”Bulder”. Lars lukkede i ni indgange, og han kunne meget vel have lukket allerede i syvende hug.

Serie 3 (Erik Blichfeldt, Kaj Madsen, Dines Andersen, Jørgen Jørgensen):

Vi har kun to søndagshold i denne sæson, hvilket jeg er meget vred over. Men det hjælper jo ikke at skælde ud på dem, der trods alt stiller op, så her lidt om holdets sæson.

Det begyndte godt med tre sejre og to uafgjorte kampe. Holdet er bl.a. i kreds med Rødovre, som havde en gammel bekendt af Greve Billard Klub – Ivan Gjermansen – på holdet.

Ham havde Erik fornøjelsen af, og Ivan begyndte bedst. Men da Erik halede ind på ham, blev Ivan over-ivrig, og Erik endte med at vinde, således at denne holdkamp endte med Greve-sejr på 5-3.

De tre seneste holdkampe er imidlertid alle tabt,  og derfor overvintrer holdet midt i rækken. Men meget kan endnu ske.

Stafet hold 1 og 2 (Jim Pedersen, Kjeld Faxholm, René Madsen og Ole Sørensen, Jørn Nielsen, Lone Juel)

Disse to hold nævnes samtidig, da der kun er én kreds, og de møder derfor også hinanden. De indbyrdes opgør er resulteret i en sejr til hver side.

Reglerne for stafet er ændret, således at det er en ren handicap-turnering. Tidligere var distancerne interval-inddelt, og de gamle regler var nok lidt til fordel for spillerne med de høje snit. Derfor er det måske heller ikke så overraskende, at hold 1 har haft svært ved at omstille sig til de nye tider.

Hold 2 startede lidt skidt, men de er siden kommet bedre efter det.

Intet er dog afgjort endnu i puljen af otte hold, hvoraf de fire går videre til finalen.

Par (Kaj Madsen, Bjørn Brenøe)

Holdet lagde fra land med to nederlag og to sejre, men siden har de haft det svært, og det bliver ikke nemt at gå videre. Men det skal naturligvis forsøges.

Oldboys hold 1 (Jan Sørensen, Kjeld Faxholm, Ole Sørensen, Erik Blichfeldt)

De tre oldboyshold er alle i seksholds-puljer, der møder hinanden tre gange. Det kan man sige både godt og dårligt om, men nu er betingelserne altså sådan.

Dette hold har klaret sig fint indtil videre, og de topper deres pulje efter to tredjedele af kampene – selvom de er á point med Gladsaxe. To hold går videre.

Oldboys hold 2 (Bent O. Hansen, Jack Larsen, Robin Berthelsen, Kaj Madsen)

Også dette hold ligger a point med et andet hold, men her er det dog Ølstykke, der i skrivende stund har førertrøjen på.

Rækken startede meget tæt, men siden har de to førnævnte hold samt Herlev trukket fra, så det bliver mellem dem, at de to pladser til ottendedelsfinalerne skal fordeles.

Oldboys hold 3 (Hans Jørgen Sørensen, Niels Peschardt, Jørgen Jørgensen, Stanley Sørensen)

Dette hold har haft det lidt sværere end de to andre oldboys-hold.

Stanley har dog haft fornøjelsen af at møde en kendis i skikkelse af ”Lille Palle” med efternavnet Andersen, da Gilleleje var på besøg.

Her vandt Stanley, men i returkampen havde Lille Palle ingen grund til at være ked af, at den hang nedad, for da fik han revanche, og Gilleleje vandt også holdkampen.

Nordsjællænderne fører dermed kredsen efterfulgt af KBK/BNV, og dem kunne det godt se ud til, at vores hold får svært ved at indhente.

Individuelt:

Foreløbig ingen titler, men Andreas Ravnsted-Larsen var i finalen i Ungdom Kegler Klasse B, hvor han imidlertid måtte nøjes med bronzemedaljen.

Der er stadigvæk andre med i forskellige individuelle turneringer – ikke mindst i 3-bande carambole og i pool – så jeg tror på et stort 2014 for Greve Billard Klub.

Godt nytår!

Skriv en kommentar